Beton en licht

Beton & licht

Het huwelijk tussen beton en licht blijft de creativiteit van designerartiesten voeden. Een groot aantal werken illustreert hier de alliantie van het licht in, op, en door het beton.

Het lichtdoorlatende beton is zeker en vast de spectaculairste innovatie van de laatste jaren in dit domein. Bezaaid met optische vezels, laat dit beton licht door, laat het schaduwen uitkomen, onthult het silhouetten. Een spectaculaire creatie met verschillende gebruiksmogelijkheden voor de decoratie van een huis. Door een lichtbron achter het beton te plaatsen, komt het pas goed tot zijn recht, en kan dit lichtdoorlatend beton zowel voor binnen- als buitenmuren gebruikt worden – www.luccon.de en www.litracon.hu.

Kom ook de laatste « Casestudy Prefab Beton » ontdekken die gewijd is aan het licht. Architecten en producenten hebben zich verenigd en hebben de weg geplaveid voor onderzoek naar combinaties die de prestaties van licht en beton uitbuiten, vernieuwen en maximaliseren – van de ‘traditionele’ reflectie en absorptie naar de ‘state-of-the-art’ lichtdoorlatendheid.

 

Nieuws

Op zoek naar informatieve fiches omtrent beton, foto's, nieuwigheden ofwel video's over het produkt beton? De site infobeton.be vertelt u alles wat u wenst te weten over beton.

Archieven bekijken