Overslaan en naar de inhoud gaan

Publicaties

Persbericht van fébruari 2019 : Mag het ook in beton zijn?

Raadpleeg hier het artikel of download de PDF hieronder. 

Persbericht van november 2018 : Gevel in gestampt beton reageert op passanten

Raadpleeg hier het artikel of download de PDF hieronder. 

Het combineren van verschillende betonstructuren kan originele effecten opleveren (bv. lichtspel).

Een waterpartij in de tuin is verfrissend en ontspannend. Voor wie zijn oase van rust ook graag natuurlijk houdt, is een ecologisch zwembad uit beton een prachtoplossing. De ecologische filtratie gebeurt door waterplanten en levende organismen. Afvalstoffen worden omgezet in moleculen die door de waterplanten worden opgenomen. U krijgt dus op een natuurlijke manier zuiver, schoon en aangenaam aanvoelend water. Een constructie in beton biedt bovendien een duurzaam en economisch zwembad dat een prachtige eenheid vormt met de rest van de tuin.

Elk jaar zet infobeton.be een woning in de kijker die de talloze troeven van beton illustreert: van de esthetische over de structurele en van de ecologische tot de economische. Voor deze editie kozen we voor de interessante eengezinswoning van architect Peter Vral (www.aitarchitecten.be), een compact volume in beton op een uitdagend perceel. In de unieke woonst, grenzend aan het architectenbureau van de eigenaar, vloeien binnen en buiten in elkaar over en wordt een gevoel van ruimte moeiteloos gecombineerd met een cocon-effect.

In Engis, een gemeente in de buurt van Luik, krijgt een niet-alledaagse wijk vorm: de ecowijk Fontaine Saint-Jean. Waar enkele maanden geleden nog een werf lag, hebben de eerste bewoners zich nu genesteld. Ze werden aangetrokken door de gezelligheid en het duurzame aspect van deze plek, die bijna volledig uit beton werd opgetrokken.

Architect Philippe de Menten heeft zich gevestigd in Limal, midden in een groene omgeving. Hij vertelt ons het interessante verhaal van de bouw van zijn gezinswoning, uitgevoerd in betonmetselwerk. Deze woning is eigentijds en passief: een elegante leefomgeving die hand in hand gaat met overtuigend thermisch comfort.

Op een rustige wijk in Tienen springt een compacte woning in het oog omwille van zijn atypische opvatting: de achtergevel ligt aan de straatzijde, het gelijkvloerse niveau ligt ondanks het vlakke terrein deels ondergronds en de verdieping is volledig in metselwerk gehuld. Wie binnenkijkt, kan bovendien niet naast de centrale rol van beton kijken. Een budgettaire keuze die ook esthetische en functionele voordelen biedt.  

Beton biedt het ideale compromis tussen energie, wooncomfort en duurzaamheid. En je bespaart ermee!

Bij mooi weer buiten eten is een plezier dat men het liefst met anderen deelt. Met meubelen van beton maakt u van uw tuin een doordacht ingedeelde ruimte waar u lekker kunt eten en zelfs koken…