Overslaan en naar de inhoud gaan

Aan tafel, in de tuin!

Bij mooi weer buiten eten is een plezier dat men het liefst met anderen deelt. Met meubelen van beton maakt u van uw tuin een doordacht ingedeelde ruimte waar u lekker kunt eten en zelfs koken…

De zomermaanden en mooie herfstdagen zijn de tijd bij uitstek om te genieten van het “buitenleven” in uw tuin of op uw terras. De meeste mensen profiteren van het mooie weer om buiten tijd door te brengen in de omgeving van hun huis. Gedurende de rest van het jaar laten ze deze ruimte vaak onbenut bij gebrek aan tijd, maar mooie zomerdagen bieden de gelegenheid deze gemiste kansen in te halen! Door ze naar buiten te verplaatsen, tovert u uw dagelijkse maaltijden om tot bijzondere momenten van samenzijn. Grijp deze kans zo vaak mogelijk, ook nog in de herfst! Om het maximum te halen uit deze tijd van buiten koken en buiten eten, hebt u een geschikte buiteninrichting nodig. Waarom niet uit beton?

Beton, een eersteklas oplossing 

De inrichting van uw tuin en uw terras kan net als uw interieur het voorwerp uitmaken van een grondig uitgedacht ontwerp. Als uw buitenomgeving intelligent wordt vormgegeven, ontstaat een esthetische en functionele ruimte, die u steeds weer naar buiten zal lokken om te ontspannen in de frisse lucht! Er worden al veel betonnen elementen toegepast in onze tuinen: terrastegels, banken, boordstenen, trappen… Daarbij valt de keuze op beton wegens zijn sterkte, zijn moderne uitzicht en het ruime aanbod aan kleuren en afwerkingen. Als u graag buiten kookt en eet, creëert u hiervoor het best een aangepaste ruimte die permanent en praktisch is. Vergeet niet dat een goede buitenkeuken niet alleen functioneel moet zijn, maar ook tijdloos esthetisch en duurzaam. Ze moet geschikt zijn om in te koken en tegelijkertijd ook gemakkelijk te onderhouden zijn en bestand tegen de weersinvloeden van alle seizoenen. Daarnaast moet ze ook een mooie aanblik bieden. Al deze overwegingen leiden tot de conclusie dat beton een eersteklas oplossing is die overtuigend voldoet aan de eisen.

Het uitzicht en de eigenschappen van dit veelzijdige materiaal kunnen op maat afgestemd worden op de functies die het moet vervullen. De mogelijkheden op het gebied van materiaalsamenstelling en oppervlaktebehandeling maken het mogelijk een antwoord te bieden op alle eisen en beperkingen die gepaard gaan met voedselbereiding. De bedrijfswereld heeft korte tijd geleden interesse opgevat voor beton als materiaal voor buitenmeubilair voor de maaltijden. Er werden al verscheidene producten ontwikkeld, waaronder zitbanken en eettafels uit architectonisch beton, vergezeld van een stijlvolle barbecue. De fabrikant is er dankzij onderzoek in geslaagd het materiaal geschikt te maken voor gebruik als barbecue, wat blootstelling aan warmte en vetspatten inhoudt. Het meubel biedt een solide werkblad, waarin de verschillende kookelementen uit roestvrij staal geïntegreerd zijn. Dankzij de grootte en de vorm kan men er gemakkelijk en in alle veiligheid op koken. Om het uitzicht te verfraaien, zijn alle oneffenheden van het betonoppervlak gevuld met poriënvuller en nadien gepolijst. Naast het esthetische effect van een mooi glad oppervlak biedt deze behandeling het bijkomende voordeel het beton te beschermen tegen vlekken en het onderhoud van de barbecue te vergemakkelijken. Met deze barbecue, die opvalt door zijn ergonomie, design en duurzaamheid, bewijst beton dat het zeker een plaats verdient in uw buiteninrichting, zeker als u graag geniet van een lekkere buitenmaaltijd!